logo helpende hand emmeloord
Home   ·   Inzamelen   ·   Missie & historie   ·   Geld doneren   ·   Sponsors   ·   Contact

Missie & Historie
Stichting De Helpende Hand helpt minima (mensen die onder het minimum leven). Wij vragen dan ook iedereen om ons bij te staan door tweedehands doch goede en nette meubelen, wasmachines, koelkasten en vooral kleding (schoon en heel) aan ons af te staan.

helpende hand emmeloord historieDe Helpende Hand is begonnen als werkgroep die is ontstaan uit noodzaak. De heer Bertus van der Hoek uit Emmeloord is ermee begonnen toen hij in het jaar 2000, toen in de hoedanigheid van diaken van de Gereformeerde Kerk. Jaren later is de werkgroep omgezet in een zelfstandige stichting.

Via via kwam de heer Van der Hoek aan meubels, koelkasten, fornuizen en zelfs eten. Hij gebruikte zijn eigen garage als tijdelijke opslagplaats en deelde de spullen vervolgens weer uit aan mensen die het nodig hadden, ongeacht hun religie of huidskleur. Later kwamen ook Roel en Miep Terluin in beeld. Allen hielpen enthousiast mee.

helpende hand emmeloord historieDe persoonlijke ruimtes werden als snel te klein en er moest meerdere keren verhuisd worden. Het eerste pand was de oude Gemeentewerf in Emmeloord. Nadat dit veranderde van eigenaar werd er een locatie aan de Nagelerstraat gevonden. Op dit moment heeft stichting De Helpende Hand haar vestiging aan de Bouwerskamp 25C in Emmeloord.

Ook het aantal vrijwilligers is in de loop van de jaren flink toegenomen. Op dit moment zijn er drie vrouwen en vijf mannen actief.

Stichting De Helpende Hand
Postadres:  IJsselmeerlaan 164, 8304GM, Emmeloord
Postadres:  Noordeinde 1-01, 8316BS, Marknesse